Hoe werkt het?

Zoekt u een woning?

Bekijk stap 1 tot 7

Stap 1

Inschrijven of inloggen als woningzoekende

Op zoek naar een nieuwe huurwoning op Goeree-Overflakkee? Of zoekt u een garage of parkeerplaats? Inschrijven kost eenmalig 25 euro en kan vanaf 16-jarige leeftijd. Reageren kan vanaf 18 jaar. Schrijf u in en reageer op het huuraanbod.

Als u al ingeschreven staat als woningzoekende, kunt u inloggen. In uw account kunt u uw gegevens wijzigen.

We vragen u jaarlijks uw inschrijving te verlengen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ieder jaar ontvangt u hierover een bericht per e-mail. Voor een koopwoning of bedrijfsruimte hoeft u zich niet in te schrijven.   

Stap 2

Stel uw zoekprofiel en tipbericht in

Heeft u een voorkeur voor een bepaalde woonplaats of een bepaald woningtype? Maak dan een zoekprofiel aan. Met dit zoekprofiel vindt u op de website sneller een woning die past bij uw woonwensen. Wilt u een email ontvangen met geadverteerde woningen die passen bij uw wensen? Stel dan ook een tipbericht in.  

Vul het zoekprofiel zo compleet mogelijk in, anders kunt u woningen mislopen

Vul geen huurprijs in of zorg dat de huurprijs past bij uw inkomen. Heeft u geen voorkeur voor een woningtype? Vul dan niets in, zo krijgt u een totaal overzicht van de beschikbare woningen in de door u opgegeven woonplaatsen. Het risico dat u een leuke woning misloopt is op deze manier zo minimaal mogelijk.

Stap 3

Reageren op een passende woning

Om op het huuraanbod te kunnen reageren, moet de Inkomensverklaring van de Belastingdienst van u en uw eventuele partner bij ons bekend zijn. Een inkomensverklaring vraagt u aan via de Belastingtelefoon 0800-0543 of digitaal via www.belastingdienst.nl (met uw DiGiD). U kunt de Inkomensverklaring van de Belastingdienst uploaden bij 'Mijn inkomen' als u ingelogd bent.

Uw inkomen, huishoudgrootte en leeftijd bepalen op welke woningen u kunt reageren. Dit noemen we passend toewijzen.
Na de inlog ziet u bij ‘Passend aanbod’ de woningen waarop u mag reageren. Woningen die passen bij uw woonwensen staan bovenaan.
Als u op de woning klikt, vindt u meer informatie over de woning. Onder aan de pagina kunt u op de knop 'Reageer' klikken en uw reactie plaatsen.
Actueel aanbod wordt dagelijks geplaatst. U heeft 7 dagen tijd om te reageren.  Na een week wijzen wij de woningen zo spoedig mogelijk toe.

Stap 4

Woningaanbieding

Als de reactiedatum van de advertentie voorbij is, wijzen wij de woning toe aan de meest geschikte kandidaat. De reactielijst is opgebouwd aan de hand van de inschrijfduur. Bent u dat? Dan informeren wij u altijd per email en vragen u voor de aangegeven tijd te reageren op de woningaanbieding.

Vaak zit u als woningzoekende en de vertrekkende huurder in spanning over wie de woning aangeboden krijgt. Het is daarom fijn als u zo snel mogelijk reageert. 

U kunt zelf zien op welke plaats u bent geëindigd

Na het inloggen kunt u onder ‘Mijn reacties’ zien op welke plaats u staat. Na het sluiten van de advertentie staat de plaats waar u bent geëindigd vast. Ook kunt u zien aan de hoeveelste kandidaat de woning is aangeboden en of u nog kans maakt.

Stap 5

Bezichtiging

Heeft u de woning aangeboden gekregen, dan mag u de woning bezichtigen. Voordat u besluit de woning te accepteren, is het belangrijk dat u eerst in de woning gaat kijken. U maakt dan zelf een afspraak met de huidige huurder voor een bezichtiging. Per email ontvangt u de naam en het telefoonnummer van de huidige huurder. Geef na de bezichting aan ons door of u de woning wilt huren.

 

Stap 6

Accepteren of weigeren van een woning

Woningaanbieding accepteren of weigeren

Na de bezichtiging laat u ons weten of u de woning accepteert of weigert

Let op, reageer altijd! Reageert u niet of te laat? Dan gaat de woning voor u niet door en kunt u mogelijk een aantal maanden niet reageren op het woningaanbod. 

De woningaanbieding is pas zeker als wij uw gegevens hebben goedgekeurd

Wij kijken naar het inkomen van uw huishouden, de huishoudgrootte en uw woon- en betaalverleden. Het kan zijn dat wij u alsnog de woning niet toewijzen, als blijkt dat een van bovenstaande gegevens niet passend zijn voor de woning.

 

Stap 7

Huurcontract en sleuteloverdracht

Sleutels van uw nieuwe woning

Als wij de woning definitief toewijzen, maken wij een afspraak voor de sleuteloverdracht en het tekenen van het huurcontract. De eerste huur betaalt u voor de sleuteloverdracht. De volgende maandhuren schrijven wij op de eerste van de maand automatisch van uw IBAN (bankrekeningnummer) af of u maakt het zelf maandelijks voor de eerste van de maand aan ons over.

Uw inschrijving vervalt na ondertekening van de huurovereenkomst 

Wilt u in de toekomst nog een keer verhuizen? Schrijf u dan weer in als woningzoekende. U begint dan opnieuw met de opbouw van inschrijfduur.

Heeft u nog vragen? 

Bekijk vraag & antwoord of neem contact met ons op. 

Vraag, antwoord & contact